Welkom Koning...!

Ik ben best wel trots op mijn nationaliteit. Het hebben van een koning en een koningin (en prinsesjes natuurlijk) is eigenlijk best wel bijzonder. Het vieren van koninginnedag, of koningsdag, maakt dat wij ons één voelen als nederlanders. Wat heeft Beatrix het ook goed gedaan de afgelopen jaren, wat zal ze nu opgelucht zijn! Ik ben ontzettend benieuwd of er veel zal veranderen de komende jaren. Laten we met z'n allen voor koning Willem Alexander bidden!



1 Timothëus 2:2 "Bid voor alle koningen en gezagsdragers, opdat we rustig en ongestoord kunnen leven, in alle vroomheid en waardigheid"

God eren met je lichaam

Ik zag eens een filmpje op YouTube over een Victoria's Secret model die stopt omdat ze tot het besluit is gekomen dat ze God wil eren met haar lichaam. Ze wil haar lichaam voor haar man bewaren en daarom niet meer zo schaars gekleed op de foto gaan.  Kylie Bisutti is een christelijk topmodel voor wie ik vanaf nu heel erg veel respect heb.

Woorden hebben macht

"Woorden hebben macht over
 leven en dood, wie zijn tong koestert,
plukt daarvan de vruchten." Spreuken 18:21 

Ze zeggen wel eens: woorden doen geen pijn. Maar dat is onzin, woorden hebben macht over leven en dood. Met de dingen die je zegt kun je mensen opbouwen, of juist afbreken. Kijk bijvoorbeeld eens naar kleine kinderen die in hun jonge jaren de hele tijd van hun ouders te horen hebben gekregen dat ze een ongelukje waren. We kunnen zulke dingen gaan geloven, ook al is het niet de waarheid.

Gedachten lezen

Bedenk eens hoe het zou zijn als je gedachten kon lezen... Best wel cool, maar zou je dan niet helemaal gek worden? Je zou dan wel weten hoe mensen in hun vel zitten, of wanneer ze aan leuke dingen denken, of aan minder leuke dingen. Je zou dan dus ook weten wanneer iemand je kleren stom vindt, of nog erger. Dat iemand jou stom vindt! Je zou weten wanneer mensen schelden in hun hoofd en gemene dingen denken over iemand. Wat mogen we eigenlijk blij zijn dat wij dat niet kunnen, maar wacht even, God kan dat wel...



Dansen voor God



Ik blijf onder de indruk van hoe je God kunt eren door middel van dans. Ik ben ben zelf ook danseres, en ik vind het heerlijk. In dans kun je werkelijk al je gevoel kwijt, en bovendien is het ook nog eens leuk als je iets goed kan. Toen ik begon met dansen en erachter kwam dat ik best goed was sloeg ik een beetje door.

Popmuziek

Muziek... Het is bijna niet meer weg te denken uit deze maatschappij. Overal waar je komt is muziek. God houdt van muziek, maar wanneer geef je God de eer met de muziek die je luistert? Hoe weet je welke muziek wel of niet "goed" is?



Iedereen is mooi

Het valt mij de laatste tijd op dat iedereen, maar dan ook iedereen mooi is. En dan niet gewoon mooi, maar echt prachtig. Vaak zie je (zeker als meisje) allemaal andere mensen die in vergelijking met jou veel mooier zijn (volgens jou dan). Maar de waarheid is dat iedereen mooi is. Als je in de spiegel kijkt dan zie je direct al je pukkels tevoorschijn komen, en alle andere dingen die je niet mooi vindt aan jezelf. Maar als andere mensen je op straat tegenkomen dan vallen je "oneffenheden" niet eens op!

Update

Hier even een update over waarmee ik op het moment bezig ben...

Bloggen is erg ingewikkeld, nouja voor mij dan. Door middel van blogs die andere mensen hebben gemaakt om weer andere mensen te helpen met het maken van een blog, begin ik steeds meer dingetjes onder de knie te krijgen... Probeer mijn foto's of berichten maar eens te kopieëren...

Evenbeeld

De afgelopen twee maanden heb ik míjn evenbeeld gevonden...


Echt waar, zelfs mijn moeder dacht dat ik mijn rode zomerjas alvast aan had gedaan. Is het niet vreemd dat er iemand aan de andere kant van de wereld woont die uiterlijke overeenkomsten met mij heeft? En dat ik daar dan door een uitwisselingsprogramma met een Amerikaanse High School achter moet komen?

You belong with me

You belong with me, niet zomaar een liedje...
 
 

Ik ben persoonlijk een grote fan van dit liedje. Nu zou je misschien denken, waarom? Nou, ik heb een andere manier gevonden om dit liedje te interpreteren. Een manier die me dichter bij God brengt...

God IS liefde

Vorige week keek ik een preek van de Amerikaanse spreekster Beth Moore. Zij had het over hoe je mensen kunt liefhebben die jij zelf niet mag. Moeilijke mensen. Het is echt een mooi en leerzaam verhaal (zie de link onderaan)! Door wat zij heeft gezegt, kreeg de volgende uitspraak een duidelijke vorm voor mij, namelijk: God is liefde. God IS liefde.


Mijn eerste blog...

Oké... Adem in, adem uit. Dit is dus mijn eerste blog OOIT. Ik heb eigenlijk geen idee hoe dit allemaal werkt, maar dat komt vast nog wel. Ik ben een meid van 16 jaar en ik heb besloten om een blog te beginnen. Waarom? Na het zien van verschillende Engelse/Amerikaanse christelijke blogs die mij erg inspireren dacht ik bij mezelf: Waarom zijn er geen blogs zoals deze in het Nederlands? En waarom zijn er geen jonge mensen die over het geloof willen/durven schrijven?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...