Directioners vs. christenen

One Direction. Wie kent ze niet? Deze knappe jongens hebben in sneltreinvaart de wereld en vele meisjesharten veroverd. De melodieën van de liedjes zijn catchy en blijven direct hangen, en de lyrics zijn niet al te moeilijk. Deze boyband heeft waarschijnlijk het allergrootste netwerk van fans ooit. De media raakt maar niet over ze uitgesproken, zeker niet nu hun nieuwe film This Is Us bijna in première gaat! Ontzettend veel jonge meisjes hebben hun leven aan One Direction gewijd, en hoe!:



Als je er zo over nadenkt dan kunnen christenen heel wat leren van deze knettergestoorde en volkomen doorgeslagen directioners, vind je niet?

Sta op, kinderen van God, sta op! ~ Deel 1

Heb jij ook wel eens dat je je afvraagt waar het toch heen gaat met deze wereld? Ik wel, vaak genoeg. De ellende blijft maar ophopen en lijkt maar niet te stoppen. De kindersterfte in Afrika is een onoplosbaar probleem geworden, er vinden steeds meer natuurrampen plaats, het christendom wordt steeds meer uit het dagelijks leven gebannen in onze westerse cultuur en de mensen op deze aarde worden steeds egocentrischer. De oorlog in het Midden-Oosten wordt steeds heftiger, het gaat ontzettend slecht met de economie, mensen hebben ineens seks met dieren en op sommige plekken op aarde raakt de brandstof op, we buiten onze planeet uit. Wat een rotzooi! Wat moeten we hier toch mee? De mensen met wat vermogen zitten ook maar naar schermpjes te staren en te feesten. De westerse wereld maakt deze planeet ook niet bepaald mooier, of wel?


Sta op, kinderen van God, sta op! ~ Deel 2

In deel 1 van "Sta op, kinderen van God, sta op!" heb ik geprobeerd om te laten zien hoe belangrijk het is dat wij christenen Gods liefde laten zien aan andere mensen. Om dit te doen en om je levenspad te bewandelen als een soldaat van het leger van God heb je een wapenuitrusting nodig. Anders wordt je direct lekgeprikt door een brandende pijl van de vijand, en dat moeten we niet hebben...

Social media

Facebook, Twitter, Instagram, Social Media valt niet meer weg te denken uit deze maatschappij. Bijna iedereen heeft een smartphone en kijkt zo'n beetje iedere dag op tenminste één van deze websites. We volgen interessante mensen, interesses en onze vrienden. We weten van elkaar wanneer we opstaan en weer naar bed gaan. Wat we die dag hebben gedaan en zelfs wat we die dag hebben gegeten! Er is meer openheid dan ooit, maar is dit wel de juiste openheid?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...