Is abortus moord?

Ik wist het eerst allemaal niet zo goed. Wat vind ik eigenlijk van het feit dat abortus legaal is? Wat vind ik er eigenlijk van dat er dagelijks ongeboren kinderen worden 'verwijderd'? Is het inderdaad de keuze van de moeder, heeft zij het recht om te beslissen of ze wel of geen kind wil? Als we op de maan een cel tegenkomen zeggen we dat er leven is gevonden, maar een ongeboren kind in de baarmoeder is slechts een stukje weefsel? Maar God is toch de Gever van leven? Dat het kind voor de ouders misschien ongewenst is, wil toch niet zeggen dat het ook ongewenst is bij God?



Abortus is een lastig onderwerp om over te praten en er zijn ontzettend veel verschillende meningen over. Kort geleden heb ik een film gekeken over abortus. Het heeft veel impact op me gehad en ook op de manier waarop ik naar abortus kijk. Ik zou een stukje van het verhaal graag met je willen delen.

Seksuele objectificatie

Pardon? Vanwaar ineens deze moeilijke term? Al een lange tijd heb ik een post willen schrijven over seksuele objectificatie. Het is iets wat ontzettend veel voorkomt in onze maatschappij en het blijft een groeiend probleem. Maar wat is dat nou precies? Wikipedia vertelt ons: "Seksuele objectificatie van mensen komt voor wanneer een persoon wordt beschouwd, behandeld of afgebeeld als een seksueel lustobject." Dit is vooral het geval bij vrouwen. Het vrouwelijk lichaam wordt bijvoorbeeld gebruikt in advertenties en reclames voor het promoten van allerlei verschillende producten. Je zou kunnen denken dat dat onschuldig is, maar is dat werkelijk zo? Worden hiermee niet alle vrouwen over één kam geschoren en neergezet als stukken vlees waar iedereen zomaar van zou moeten kunnen genieten?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...