Mijn nieuwjaarsboodschap voor jou

Aangepaste versie van 'Als rennen geen zin meer heeft' - Marco Borsato


Als rennen geen zin meer heeft. Dan zal Hij naast je staan. Je bent nooit alleen. Als het voor vluchten te laat is, en je van alle kanten wordt belaagd. Als het uur van de strijd is gekomen, en alles je af wordt genomen, dan komt Hij en vecht met je mee. Als je je radeloos voelt, en niet weet wat je moet doen, zal Hij komen met zijn wijsheid en je rust geven. Wanneer jij in een diepe put zit, een put waarin geen bodem lijkt te zijn, dan tilt Hij jou eruit. Hij zal je nieuwe moed geven.
Stil zal Hij zijn. Stil en onzichtbaar, als de zon in de wolken die ieder moment weer verschijnt. Ook al merk je Zijn aanwezigheid niet altijd op, Hij is er echt. Hij zal vol blijdschap zijn, verheugd over jou, in Zijn liefde zal Hij zwijgen, in Zijn vreugde zal Hij over je jubelen*. Stil zal Hij zijn. En als je Hem nodig hebt, zal Hij er altijd zijn. Hij is je trooster en beschermer. Hij zal je behoeden voor het kwaad en over je leven waken, van nu tot in eeuwigheid*.

Als je wereld omver valt dan raapt Hij haar weer op. Hij helpt je net zolang met bouwen tot je klaar bent en vol van vertrouwen. Zelfs daarna gaat Hij nergens heen. Hij verlaat je nooit. Hij zal je Zijn Geest geven, je veranderen van binnenuit. Hij geeft je nieuwe kracht als jij zwak bent. Hij zal je tranen uit je ogen wissen. Je gebroken hart helen. Hij is je toevlucht, bij Hem mag je schuilen. Hij zal je beschermen met Zijn vleugels, Zijn trouw is een veilig schild*.

Als je roeit en je zoekt en je kijkt. Als er nergens een uitweg verschijnt. Als de golven zo hoog zijn dat het land in de verte in het kolkende water verdwijnt. En het licht van de zon en de maan dreigt voor eeuwig ten onder te gaan. Voel je geen grond meer onder je voeten, pak dan Zijn hand. Hij zorgt dat je stevig zult staan.

Als rennen geen zin meer heeft, dan zal Hij naast je staan. Hij verlaat je niet. Hij zal je lasten voor je dragen, je boven je problemen uit tillen. Hij zal licht brengen in jouw duisternis, orde creëren in jouw chaos, warmte in je koude hart. Hij zal het onmogelijke bewerkstelligen in jouw leven, want voor Hem is niets onmogelijk. Door de stormen van het leven strekt Hij z'n hand naar je uit. Hij zal je dragen. Hij zal je zegenen.
Ik wil je een heel gezegend 2015 wensen. Wat het leven je ook zal brengen dit jaar, weet dat Hij je niet loslaat.
~ Rachèl

*specifieke verwijzingen naar de bijbel: Sefanja 3:17, Psalm 121:7, Psalm 91:4



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...