Hij wast mij

De volgende afbeelding die ik tegenkwam trof mij diep:

"Weet u niet dat uw lichaam een deel is van het lichaam van Christus? Weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont en die u ontvangen hebt van God, en weet u niet dat u niet van uzelf bent? U bent gekocht en betaald, dus bewijs God eer met uw lichaam." 1 Korintiërs 6:15,19-20
Als jij bij Jezus hoort dan ben jij deel geworden van het lichaam van Christus. Je bent een tempel waar de Heilige Geest in woont. Wat een bijzonder voorrecht is dat. Helaas verontreinigen wij ons lichaam op veel verschillende manieren. Bij verontreiniging moet je niet alleen denken aan drugs, alcohol of ongezond eten maar ook dingen waarmee we onze ogen verontreinigen. Dingen waarmee we onze ziel verontreinigen.

Het doet Jezus pijn als Hij ziet dat je bij Hem vandaan beweegt. Wij horen goed met ons lichaam om te gaan, wij behoren onszelf immers niet meer toe. Wij horen bij Jezus, Hij woont in ons. Al dat vuil, al dat gif, al die leugens houden je van Hem af en vertroebelen Zijn liefdevolle woorden voor jou.
'Was mij
Omarm mij
Ontdooi mij
Krab het ijs van mijn ramen
Laat de wereld weer zien wie ik
Was mij
Wie wast mij?'
Marco Borsato - Was mij.
Psalm 52:9 'Neem met majoraan mijn zonden weg en ik word rein,
was mij en ik word witter dan sneeuw.'
Jezus wast ons witter dan sneeuw. Toen Hij stierf, stierf Hij voor al onze zonden. Die van vroeger, die van nu, en alle zonden die nog komen gaan. De dingen waarmee ik me afgelopen week heb verontreinigd en de dingen waar ik me morgen mee ga verontreinigen. Het is volbracht. Hij heeft al onze verontreiniging op zich genomen en ons gewassen met Zijn bloed. Het bloed dat voor ons vloeide. Het bloed waarmee Hij ons vrijkocht.
Hij is mijn schuilplaats
Hij is mijn hoop
Zonder Hem zou ik wegrotten in mijn eigen ranzigheid.
Maar Hij wast mij, en nu ben ik schoon.
Ik mag komen bij de Vader, die mij ziet als Zijn Zoon.
'Heer uw bloed dat reinigt mij,
doet mij leven en maakt mij vrij.
Heer, uw bloed dat nam mijn plaats
in het offer dat U bracht
En U wast mij, witter dan de sneeuw
Dan de sneeuw
Mijn Jezus, Gods Lam voor mij geslacht.'
Opwekking 315
Fijne Paasdagen toegewenst!
~ Rachèl

Scripture Shout Out 2 ~ Een versteend hart

'Ik zal jullie een nieuw hart en een nieuwe geest geven, ik zal je versteende hart uit je lichaam halen en je er een levend hart voor in de plaats geven.' Ezechiël 36:26
God ziet jou. God kent jou. Hij weet alles wat je doet. Hij weet waar je gelukkig van wordt en Hij weet wat je kapot maakt. Hij ziet je moeilijkheden en weet wat er in je omgaat. Hij ziet dat je pijn hebt, en huilt met je mee. Hij ziet je vreugde, en geniet van jouw lach. Hij kent je onzekerheden en de dingen waar jij tegenop ziet. Hij kent de weg die jij moet gaan en daarbij ook de valkuilen waar je in zou kunnen trappen. Hij kent de stenen waarover jij bent gestruikeld en de hersenspinsels die je gevangen houden.
  
Jezus is onze bevrijder, onze verlosser. Zijn striemen hebben ons genezing gebracht. Zijn liefde heeft ons gered van de wereld, van anderen en van onszelf. Hij is het die je uitnodigt om je hart aan Hem te geven. Je versteende hart, koud als ijs en met vele littekens. Hij nodigt je uit om je versteende hart in te ruilen voor een levend hart. Om zijn warmte jouw hart te laten verwarmen en te laten vlammen van passie voor Hem. Hij is het die jouw hart wil genezen, en alles wat gebroken is weer aan elkaar wil lijmen.
Soms kunnen we zelf niet meer zien dat onze harten versteend zijn geraakt. We zijn emotioneel afgestompt en merken onze eigen kilte niet eens meer. We zijn ons niet bewust van onze dorstige zielen en vinden ons leven zoals het nu is eigenlijk wel prima. Juist dan is het van levensbelang om Hem toe te staan jouw hart te vernieuwen. Hij wil dat jouw leven beter is dan prima. Laat Hem de kern van je kilte onthullen en wegnemen. Ontvang een nieuw hart. Een levend hart. Een warm hart. Een vlammend hart. Een hart gevuld met de liefde van jouw Hemelse Vader. Een hart dat klopt.
~ Rachèl
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...