Alleen door Jezus

Wanneer ik zeg: “Ik ben een christen” spreek ik niet over mezelf met trots. Ik fluister “Ik was verdwaald, maar nu gevonden en vergeven.
Wanneer ik zeg: “Ik ben een christen” spreek ik dit niet uit met zelfingenomenheid. Ik geef toe dat ik struikel en Jezus nodig heb om mij de weg te wijzen.
Wanneer ik zeg: “Ik ben een christen” probeer ik daarmee niet te laten zien dat ik sterk ben. Ik belijd dat ik zwak ben en Zijn kracht nodig heb om door te gaan.
Wanneer ik zeg: “Ik ben een christen” schep ik niet op over mijn succes. Ik geef toe dat ik heb gefaald en God nodig heb om mijn rotzooi op te ruimen.
Wanneer ik zeg: “Ik ben een christen” claim ik niet dat ik perfect ben. Mijn tekortkomingen zijn maar al te goed zichtbaar, maar God vindt dat ik waardevol ben.
Wanneer ik zeg: “Ik ben een christen” voel ik een steek van pijn. Mijn hart zit vol verdriet, dus roep ik Hem aan.
Wanneer ik zeg: “Ik ben een christen” ben ik niet heiliger dan jou. Ik ben slechts een zondaar die ondanks alles Gods genade heeft mogen ontvangen.

~ Maya Angelou
Jezus is gestorven aan het kruis voor onze zonden zodat we door hem redding kunnen ontvangen. Toch denken veel christenen dat ze allerlei dingen moeten doen om in de hemel te komen. Sommigen gaan bijna een lijstje af met dingen die je een goede christen maken en hopen op die manier veilig te zijn voor het ‘oordeel’. Het is natuurlijk goed om een goede christen te willen zijn, maar daarbij moet je niet het werk van Jezus naar de achtergrond verschuiven. Hij zei niet voor niets “Het is volbracht” toen Hij zijn laatste adem uitblies. Vanaf dat moment was de weg naar God gebaand door Jezus. Het voorhangsel in de synagoge scheurde, de weg naar God is vrij. Wij kunnen onszelf niet redden door goed te leven. Onze fouten zullen namelijk altijd tussen God en ons in blijven staan. Alleen geloof in Jezus zal ons eeuwig leven brengen.
Ben jij je ervan bewust dat je jouw plek in de hemel niet kunt verdienen en dat Gods genade het enige is waar jij je redding aan te danken hebt? Je hoeft niet meer in een kramp te leven en je af te vragen of je het wel goed doet, maar je mag in vrijheid leven doordat Jezus jou heeft vrijgekocht!
"Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan. Want Hij heeft ons gemaakt tot wat wij nu zijn; in Christus Jezus geschapen om de weg te gaan van de goede daden die God heeft voorbereid." Efeziërs 2:8-10
Heb jij wel eens het gevoel dat je Gods liefde moet verdienen?
~ Rachèl
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...