Over onzekerheid, maskers en jongens

Ik wil het graag over iets waar iedereen het moeilijk mee heeft, in het bijzonder tieners en jongeren. Onzekerheid. We willen ons allemaal geliefd en geaccepteerd voelen. In de puberteit verandert je lichaam, je persoonlijkheid, de mensen om je heen en daarbij komt nog eens dat je zelf in een emotionele rollercoaster terecht komt. Al deze veranderingen zijn erg verwarrend en ik moet toegeven dat mijn tienerjaren in het begin niet bepaald geweldig waren.




Deze tienerjaren geven de duivel een geweldige gelegenheid om ons onzeker te maken! We zijn inderdaad makkelijke slachtoffers! Hij vult onze gedachten met dingen als: "Je bent lelijk." of Je bent waardeloos." Omdat we zulke makkelijke slachtoffers zijn is het erg makkelijk om in dit soort leugens te gaan geloven, en we neigen zelfs onze levens te leven gebaseerd op deze leugens! We proberen onze onzekerheden te verbergen door een maskers op te zetten zoals make-up of gedrag dat helemaal niet bij ons past. Dit is een kort filmpje hierover:




We moeten echt leren om de leugens in onze gedachten tegen te spreken met de waarheid van God om te voorkomen dat die negatieve gedachten onze hele denken en uiteindelijk ons hele leven over gaan nemen! Het lijkt veilig om een masker te dragen en om je te verbergen om jezelf te beschermen tegen pijn en afwijzing, maar het beschermt je juist niet! Het zal je hart op slot zetten en de mogelijkheid om gezonde relaties aan te gaan met anderen en met God verwoesten. Dit zijn de populairste leugens die de meeste jonge meisjes en zelfs volwassen vrouwen snel geloven, zonder het te willen:

- Je bent lelijk
- Je bent waardeloos
- Je bent nooit genoeg
- Niemand houdt van je
- Je bent niet speciaal
- Niemand wil jou
- Jij gaat toch falen
- Je bent dom

Jij moet deze leugens echt uit je gedachten proberen te bannen! Laat het niet zover komen dat de leugens realiteit worden! Super veel jonge meiden haten zichzelf zonder duidelijke reden en sommigen doen zelfs aan automutilatie. Dat maakt mij zo verdrietig! De duivel heeft ze laten geloven dat ze niets waard zijn en zelfs afgrijselijk terwijl dat niet zo is! Misschien ben jij zo'n meisje dat zich afvraagt of iemand het erg zou vinden als je er niet meer zou zijn... Nou, je hebt een Vader in de hemel die jou de hele tijd probeert te vertellen dat je waardevol en mooi bent, maar iets in je gedachten heeft Zijn stem geblokkeerd! Jij bent zo speciaal voor Hem dat hij elke seconde van de dag aan jou denkt! Hij wil al het goede dat Hij heeft aan jou geven! Je bent Zijn prinses en je bent mooi en speciaal! Je bent geen fout. God zal je helpen en je beschermen tegen al het kwaad. Dit zijn het soort gedachten waarmee je je gedachten zou moeten vullen! Het zal al het negatieve laten vervagen en je terugbrengen naar God! Misschien heb je dit filmpje al eens gezien, maar ik wil je vragen om het nog één keer te bekijken. Laat de woorden landen in je hart!



Jij bent geweldig! Meiden willen deze dingen vaak horen van jongens, maar een jongen gaat jouw leven niet compleet maken. God is degene die jouw leven compleet maakt en je zou je als eerste op Hem moeten richten! Tijd doorbrengen met God is heel erg belangrijk voor je persoonlijke ontwikkeling. Jouw identiteit is in Hem! Hij kan je een vrouw naar Zijn hart maken, en wanneer het tijd is, zal je de jongen vinden die God voor jou gemaakt en bedoeld heeft. Heb geen haast, je moet eerst zelf een compleet en stabiel persoon zijn voordat je je aan iemand anders kan gaan hechten en diegene trouw kan zijn! Trouwen is niet het belangrijkste doel in het leven maar het kan een geweldig middel zijn om je uiteindelijke doel te bereiken, een vruchtbaar leven leven voor God en Hem aanbidden met alles wat je hebt. De bijbel zegt: zoek eerst het koninkrijk van God en de rest zal je erbij gegeven worden. Maak je dus geen zorgen over jongens, op een dag zal je hem vinden. Het heeft absoluut geen zin om je leven nu al om jongens te laten draaien. Ze maken je niet compleet en zullen je niet alle liefde kunnen geven die je verlangt. Dat kunnen ze niet eens want zij zitten zelf met allerlei onzekerheden! Zij moeten precies hetzelfde doen! Hun identiteit vinden in Jezus en een man naar Gods hart worden!

Breng dus tijd door met God, want Hij zal je boven al je omstandigheden en onzekerheden uittillen, je liefde geven en een nieuwe identiteit. Hij zal je masker afnemen. Je bent het waard om voor te sterven, vergeet dat nooit!

"Daarom zal ik haar meelokken naar de woestijn en dan tot haar hart spreken. Daar zal ik haar wijngaarden aan haar teruggeven, het Achordal maak ik tot een poort van hoop. En zij zal mijn liefde beantwoorden als in de tijd van haar jeugd, als op de dag dat ze wegtrok uit Egypte. Dan, op die dag – spreekt de HEER –, zul je zeggen: ‘Jij bent mijn man,’ en daarbij is geen wanklank meer te horen."  Hosea 2: 16-18 

Moge God je zegenen mooie meid!

~ Rachèl

1 reacties:

  1. Anoniem zei:

    Heel mooi geschreven!

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...