Appels met peren vergelijken

Wij meiden hebben allemaal de neiging om onszelf met anderen te vergelijken. Zijn we wel mooi genoeg? Zijn onze kleren wel leuk. Gedragen we ons passend? Wat vinden anderen van ons? We hebben allemaal een soort van streven naar perfectie. Perfectie die niet bestaat...


Onze maatstaf is voornamelijk gevormd door de media die ons precies vertelt hoe we eruit zouden moeten zien. Overal streeft men naar een perfecte huid, het perfecte lichaam, een perfect alles! Net zoals op tv en in de films! Wat we ons vaak niet realiseren is dat de mensen op tv en in de bladen net zo echt zijn als spaghettimonsters...


Serieus? Laten wij ons hierdoor beïnvloeden? Onze maatschappij is zo ontzettend nep en toch beïnvloed het onze gedachten, onze standaarden, onze kijk op elkaar en op onszelf. Heb jij ooit iemand gezien die een vlekkeloze huid heeft, zonder een of ander prutje te gebruiken of trucjes uit te halen? Zijn er serieus mensen op aarde met perfecte symmetrische gezichten? Heb je ooit in het dagelijks leven iemand gezien die leek op iemand uit een blad? Nou ik niet hoor.

Toch vind ik het moeilijk om die hoge standaard van de media los te laten. Het vergelijken blijft doorgaan en het is moeilijk om echt tot je door te laten dringen dat je goed bent zoals je bent. Laten we blij zijn met onszelf en laten we stoppen met onszelf te vergelijken met gefotoshopte modellen en filmsterren. Dat is hetzelfde als appels met peren vergelijken. Onmogelijk, compleet wat anders. Net als zwart en wit.

Licht en donker.
Mensen en dieren.
Hemel en aarde.
Vrienden en vijanden.
Een olifant en een mug.
Een hand en een voet.
Haat en liefde.
Springen en vallen.
Feesten en rouwen.
Binnenkant en buitenkant
De echte jij en die neppe perfecte 'mensen'.

Realiseer je ook dat minder dan 1% van de wereldbevolking een model is. Zeg dus maar dag tegen jouw eigen Brad Pitt en richt je op échte mannen. Wees realistisch, blijf met je beide benen op de grond. Kies voor écht! Kies voor het hart.

Spreuken 6:25 "Zet nooit je zinnen op haar(zijn) schoonheid, laat haar(zijn) ogen je niet strikken."

~ Rachèl



0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...