Wat voor taart word jij? ~ Deel 2

Hier is dan deel twee van 'Wat voor taart wordt jij?'! Hoe zou jouw levenstaart eruit komen te zien? Wat voor toekomst ligt er voor je klaar? Samen zullen we stap voor stap jouw eindproduct ontrafelen! Kun jij aan de hand van dit lijstje raden wat voor taart/cake dit gaat worden?


Waarschijnlijk wordt dit een cup cakeje of zo'n grote boerencake die je in plakjes kunt snijden.
Hoe weten we dit nou? Eigenlijk heel simpel! Er zitten geen appels of bananen in, dus het zal wel geen appeltaart of bananentaart worden. Op deze manier kun je bij jezelf nagaan welke kwaliteiten en talenten jij wel of niet hebt en kom je steeds een stapje dichterbij jouw taart.

Als je het lastig vindt om je eigen sterke punten aan te wijzen, begin dan bij je zwakke punten. Zo kun je erachter komen wat je sowieso NIET wordt. Als je maar genoeg mogelijkheden weg kunt strepen voor jezelf, blijven er vanzelf dingen over waarmee je iets kan. Denk eens aan de dingen waar je niet zo goed in bent en/of niet zo leuk vindt, bijv.:

  • Zingen
  • Je gevoelens op papier zetten
  • Op tijd komen
  • Sport
  • Tekenen
  • Lezen

Hieruit kun je al verschillende conclusies trekken. Als je niet zo goed kunt zingen of het gewoon niet leuk vindt, dan kunt je ervan uitgaan dat je daar in je leven ook niets mee hoeft. Je stopt geen bananen in een appeltaart. Als je het lastig vindt om te schrijven over je gevoelens dan is het onwaarschijnlijk dat je een schrijver of een columnist wordt. Als je altijd te laat komt dan is het misschien niet zo verstandig om later iets te gaan doen waarbij op tijd zijn een grote rol speel. Als je lichaam niet echt gemaakt is voor sport, dan heb je dat waarschijnlijk ook niet nodig in je leven, en ga zo maar door! Denk nu aan de dingen waar je wel goed in bent en/of wel leuk vindt:

  • Voor een grote groep mensen staan
  • Pianospelen
  • Mensen vrolijk maken
  • Houtbewerken
  • Het nieuws kijken

Als je het geen probleem vindt om voor een groep mensen te staan én goed kunt pianospelen, dan beland je misschien wel ooit op een podium, in een aanbiddingsbandje of iets dergelijks. Op die manier kun je mensen vrolijk maken en bij God brengen. Als je het leuk vindt om het nieuws te kijken en altijd op de hoogte bent van dingen die in de maatschappij spelen, dan kan het wel eens zo zijn dat je een geschikte maatschappijleer docent bent! Iedereen heeft zijn eigen manier om emoties te uiten, misschien is die van jou wel houtbewerken!

Als je nu hetzelfde doet met je karaktereigenschappen en samen met God blijft praten over jouw dromen en wensen, ben ik ervan overtuigd dat je snel meer inzicht zult krijgen in hoe jouw toekomst met God eruit zou kunnen zien. Als je het moeilijk vindt om je eigen karakter te beschrijven, vraag dan aan mensen die jou goed kennen of ze je ermee willen helpen.  Sta open voor Gods leiding, en de extraatjes die hij je wil geven. Let op! Waarschijnlijk heb jij nog niet alle ingrediënten die je nodig hebt voor die mooie taart die je moet worden. God is nog met je aan het werkt. Laat hem zijn gang gaan, en vertrouw erop dat hij de juiste ingrediënten toe zal voegen. Ik weet zeker dat jij een supermooie taart zult worden!



Jeremia 29:11 'Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.'

~ Rachèl

Heb jij al een idee wat voor taart jij wordt?

0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...