Van binnen naar buiten



Leef jij van binnen naar buiten of van buiten naar binnen? Laat jij jouw humeur beïnvloeden door jouw omstandigheden of leef je vanuit de blijdschap die God je geeft? Vandaag kwam ik een filmpje tegen over wat het is om te leven in de Geest, en waarom dat ons soms niet lijkt te lukken. Geloof jij daadwerkelijk dat je vergeven bent door God? Weet je dat God van je houdt? Waaruit blijkt dat in jouw leven? Of vraag je je wel eens af waarom de dingen zo moeizaam gaan. Misschien leef je zonder dat Gods waarheid diep in jouw hart is gezonken.

Het onderstaande fragment beschrijft hoe het is om écht in de Geest te leven, en hoe ook jij kunt gaan omarmen wat God jou wil geven. Ik moedig je aan om ook het onderstaande filmpje te bekijken voor verdere uitleg.

‘Bij de bekering wordt de Heilige Geest één met de geest van de gelovige. Bij de vervulling van de Heilige Geest doorstroomt de Heilige Geest de ziel en het lichaam van de gelovige. Je kunt nu dus zeggen dat hij is vervuld met de Heilige Geest. De Heilige Geest woont in de gelovige. Toch is er nog een andere dimensie waarin je kunt leven, een nog hogere realiteit.


Misschien denk je nu wel: ‘Hoe kan het nu ooit nog dieper gaan?’. Maar het gaat inderdaad nog veel dieper. Alle gelovigen die vervuld zijn met de Heilige Geest hebben de Heilige Geest. Maar niet alle gelovigen leven in de geest. En het woord ‘geest’ schrijf ik in dit geval niet met een hoofdletter.
Dat doe ik omdat ik het nu niet heb over een Persoon maar over een realiteit. Ik heb het over een goddelijke dimensie, de realiteit van God. Het is mogelijk dat jouw geest nieuw leven heeft gekregen bij jouw bekering, je bent getransformeerd bij de vervulling van de Geest, maar toch lukt het je niet om te denken en te leven in de geest. Leven in de geest is leven in jouw nieuwe realiteit, en accepteren wat de Heilige Geest in jou aan het doen is.


Je bent vergeven, maar je voelt je nog schuldig. Je bent geliefd door God, maar je leeft alsof je afgewezen bent. Je bent een nieuwe schepping, maar je kunt nog steeds denken dat je je oude zelf bent. Je kunt de vruchten van de Geest in je hebben, maar ze komen amper naar buiten. Je bent vrij van je zonden, maar leeft nog steeds alsof je in een gevangenis leeft met de deur op slot. In andere woorden;  je kunt het wel, maar het lukt niet. Het is realiteit, maar zo zie je het niet.
Leven in de geest draait om het denken volgens de goddelijke realiteit. Wanneer dat wat er in jou is verandert wat er om je heen is, dan ben je in de geest.’


~ Carriers of the Glory – David Diga Hernandez

Vind jij het moeilijk om te leven van binnenuit? Kun je lastig geloven dat God van je houdt en dat je een nieuw schepsel bent? Wellicht dat dit je een beetje op weg kan helpen. De onderstaande link is van een document waarop allerlei bijbelteksten te vinden zijn over jouw identiteit in Jezus. Laat tot je inzinken wie je bent. Leef in de geest. Zo hoef je je niet meer verslagen te voelen of beïnvloed te worden door wat er om je heen gebeurt. Zo hoef je niet meer te luisteren naar de stemmen in je hoofd die jou andere dingen wijs willen maken.
Open je ogen voor Gods realiteit voor jou. Jouw identiteit is in Jezus. Wanneer je beseft wie je bent, zal je manier van leven gaan veranderen!
"Wat geen oog heeft gezien, geen oor heeft gehoord, wat in geen mensenhart is opgekomen, dat heeft God bereid voor wie Hem liefhebben."
1 Korintiërs 2: 9
~ Rachèl

0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...