Sta op, kinderen van God, sta op! ~ Deel 2

In deel 1 van "Sta op, kinderen van God, sta op!" heb ik geprobeerd om te laten zien hoe belangrijk het is dat wij christenen Gods liefde laten zien aan andere mensen. Om dit te doen en om je levenspad te bewandelen als een soldaat van het leger van God heb je een wapenuitrusting nodig. Anders wordt je direct lekgeprikt door een brandende pijl van de vijand, en dat moeten we niet hebben...


De geestelijke wapenuitrusting bestaat uit de volgende onderdelen:
  1. De gordel van de waarheid
  2. Het harnas van de gerechtigheid
  3. De sandalen van het evangelie
  4. Het schild van geloof
  5. De helm van de verlossing
  6. Het zwaard, Gods woorden
1. De gordel van de waarheid

Romeinse soldaten droegen een gordel om hun hele uitrusting bij elkaar te houden. Dat wil zeggen, als je de waarheid niet hebt, valt jouw uitrusting uit elkaar. Als er een leugen in de hoofd sluipt, bijvoorbeeld dat je lelijk bent, neemt dat de plaats in van de waarheid in je leven. Wanneer jij deze leugen gelooft is de kans groot dat je onzeker wordt over jezelf en het erg belangrijk gaat vinden wat andere mensen van je denken. Er zijn heel veel verschillende leugens die de duivel gebruikt om ons angstig te maken en ons onderuit te halen. Zorg er daarom altijd voor dat je de waarheid van de leugen kunt onderscheiden.

2. Het harnas van de gerechtigheid

Het harnas draag je om je hart/ziel te beschermen. Jouw hart is van God en je zonden zijn vergeven door Jezus. Daarom ben jij nu een rechtvaardige, niemand kan dit meer van je afnemen! Laat je niet aan het twijfelen brengen!

3. De sandelen van het evangelie

Sandalen draag je aan je voeten en met je voeten loop je door het leven. Laat het evangelie de kern zijn in je levenswandel en wees bereid om het evangelie te delen met andere mensen.

4. Het schild van geloof

Geloof en twijfel zijn tegenpolen van elkaar. Werk samen met God aan een supersterk, onwankelbaar geloof. Hiermee kun je alle pijlen van de vijand doven. Waar twijfel is, is een mogelijkheid voor hem.

5. De helm van de verlossing

Houd goed in gedachten dat je gered bent en dat je daar zelf niets meer voor hoeft te doen. We denken soms dat God meer van ons houdt als we keurig iedere zondag naar de kerk gaan, maar wij hoeven Gods liefde niet te verdienen. We krijgen het gratis en voor niets. Dat is iets om dankbaar voor te zijn!

6. Het zwaard, Gods woorden

Het zwaard is het enige waarmee we kunnen aanvallen. De rest is namelijk bedoeld om jezelf te verdedigen. De bijbel staat vol met Gods woorden. Toen Jezus op de proef gesteld werd door Satan verzette Hij zich met woorden uit de Bijbel (Matteüs 4). Het is dus goed om te weten wat er in de Bijbel staat. Op deze manier kun je de duivel tegenspreken met woorden van God. Wanneer hij je dan influistert dat je een nietsnut bent antwoord jij met 1 Johannes 3:1; ik ben een kind van God!

Ik hoop en bid dat je vastberaden zult zijn en standvastig, God is bij je, je hoeft niet bang te zijn.
Hij is onze beschermer. Maar onthoud goed, wij hebben een taak. Jezus stuurt ons naar deze wereld, zoals God Hem naar de wereld heeft gezonden (Johannes 17:18). Met Hem is alles mogelijk! Hij heeft ook een plan met jou, je bent bijzonder en gewild. Sta op, kind van God!
Jozua 1: 9 "Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de HEER, je God, staat je bij."

~ Rachèl

0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...