Een bus vol mensen

Eindelijk was het zo ver. Voor het eerst naar de universiteit! Hectisch hoor, dat openbare vervoer! Al die mensen! Iedereen doet zijn best om een plekje in de trein of bus te bemachtigen, en dan het liefst met de rug de goede kant op om misselijkheid te voorkomen (dat doe ik tenminste). Verder is iedereen met zichzelf bezig, muziek luisteren, de krant lezen, noem maar op. Voor mij zijn het gewoon vreemde mensen die toevallig in dezelfde trein zitten, maar eigenlijk zijn ze zoveel meer dan dat. Iedereen een eigen bestemming, een eigen levensverhaal en een andere toekomst.




Ik vind het mooi om te beseffen dat God ieder mens heel persoonlijk kent! Voor Hem is een bus mensen zoveel meer dan een bus mensen! Hij kent iedereen bij naam, Hij kent hun geschiedenis, Hij weet waar ze heen gaan, Hij kent hun gedachten en Hij kent hun toekomst. Knap van God dat Hij dat zo kan! Er leven zo veel mensen op aarde! Hij kent ze allemaal, en doorgrondt ze allemaal te gelijk!

Wat moet God soms verdrietig zijn om het feit dat er zoveel mensen zijn die Hem afwijzen. Het lijkt mij heel erg moeilijk als je eigen kinderen zich tegen je keren... Hij heeft zoveel voor ons over gehad! Hij heeft voor alle mensen in die drukken bus zijn Zoon gestuurd. Het is niet zo dat Jezus verplicht naar de aarde moest, maar Hij koos daar bewust voor! Voor jou en voor mij! Hij zag in dat er geen andere oplossing was om ons te redden. Hij is vanaf de hoogst mogelijke positie gedaald tot het 'niveau' van mensen. Hij is zelfs een baby geweest, heeft tafels gemaakt als timmerman en begon pas op zijn dertigste met Zijn roeping om uiteindelijk te sterven voor die bus vol mensen. En niet alleen voor die bus, maar voor de hele mensheid.

Dat is wat wij gedenken met Pasen. Gods liefde voor ons. Het gaat niet om de paashaas en om paaseieren, maar het gaat om de enige echte Redder van de wereld, Jezus Christus. Hij kent je naam, Hij ziet je en Hij houdt van je. Niets zal je ooit kunnen scheiden van Zijn liefde. Gezegende paasdagen!


"Want God had de wereld zo lief dat Hij Zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft." Johannes 3:16 

~ Rachèl

1 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...