Waarom al die ellende?

Waarom zijn er zoveel mensen ziek? Waarom is er zoveel armoede in de wereld? Dat zijn vragen die vaak worden gesteld. De laatste tijd zijn er veel mensen om mij heen, mensen die ik wel of niet persoonlijk ken, ziek. Waarom? Waarom grijpt God niet in?

God is in control. God heerst over de hele wereld. Hij weet precies wat er gebeurt en waar het gebeurt. Hij kent de namen van alle mensen die er elke dag sterven. Hij kent niet alleen hun namen, maar Hij weet alles van ze. Hij kent iedereen die op aarde leeft. Hij doorgrondt onze gedachten, kent ons helemaal en weet wat er in de toekomst gaat gebeuren. God heeft de macht om in te grijpen wanneer Hij maar wil, Hij kan alle ziekte in één keer vervagen en iedereen beter maken. Waarom doet Hij dat dan niet?

"HEER, u kent mij, u doorgrondt mij, u weet het als ik zit of sta,
u doorziet van verre mijn gedachten." Psalm 139:1-2 

Het is eerst belangrijk om in te zien dat God niet degene was die 'slechte dingen' heeft geschapen.  Doordat de allereerste mensen ongehoorzaam waren aan God, door Satan verleid werden om niet te doen wat God zegt, is er zonde in de wereld gekomen. Wij hebben allemaal een vrije wil. De keuze van Adam en Eva, ongehoorzaamheid aan God, heeft vandaag de dag nog steeds gevolgen voor ons.
Het is eigenlijk heel simpel, je kiest vóór of tegen God.

"Wees waakzaam, wees op uw hoede, want uw vijand, de duivel, zwerft rond als een brullende leeuw, op zoek naar een prooi." 1 Petrus 5:8 

Satan is nog steeds aan het werk. Brullend als een leeuw gaat hij rond om te kijken wie hij kan verslinden. Er is bij hem geen plaats voor medeleven, hij is de vader van de leugen en een moordenaar. Mensen de dood in jagen is zijn hobby en mensen beïnvloeden met zijn kwade bedoelingen vindt hij ook geweldig. Hij is de schuldige, hij veroorzaakt alle ellende, niet God.


"Hij hoort niet bij de waarheid, omdat er geen waarheid in hem is. Wanneer hij liegt, spreekt hij zoals hij is: een aartsleugenaar, de vader van de leugen." Johannes 8:44 

Soms lijkt het wel alsof God zit te slapen. Alsof het Hem allemaal niet uitmaakt wat er gebeurt, maar het tegendeel is waar. God rouwt om alle mensen die sterven, Hij leeft met ons mee. Er komt een tijd dat Hij alle tranen wegwist, alle ziekte en pijn verdrijft en alles nieuw maakt. Dat is waar wij naar uit zien!

"De Heer is niet traag met het nakomen van zijn belofte, zoals sommigen menen: Hij heeft alleen maar geduld met u, omdat hij wil dat iedereen tot inkeer komt en niemand verloren gaat." 2 Petrus 3:9 

Het beste wat we kunnen doen is vertrouwen op God. Hij weet wat Hij doet. Aan ziekte en pijn zal eens een eind komen. Het lijkt soms misschien alsof Hij te langzaam is, maar zoals we lezen in 2 Petrus 3 heeft hij alleen maar geduld met ons. Hij wil dat zoveel mogelijk mensen gered worden. Wanneer Jezus terug komt worden namelijk alle dingen nieuw gemaakt en wordt al het kwade verwijderd, maar dan wordt er ook over ons geoordeeld. Alleen Jezus kan ons redden. Het is van levensbelang dat jij voor Hem kiest! Er zijn nog zoveel mensen die deze keuze moeten maken, daarom wacht God nog met ingrijpen. Tot dat moment is het beste wat we kunnen doen vertrouwen op God. De Almachtige heeft een plan, en jij mag bij Hem komen schuilen.

"Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij. Hij die op de troon zal zei: 'Alles maak ik nieuw!'" Openbaring 21:4-5

~ Rachèl

1 reacties:

  1. Anoniem zei:

    Heey, ik vind je blogs interessant. Soms herken ik mezelf er zo in en ik kan er veel van leren. Bedankt.

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...