Voor alle tienermeiden

Tienermeiden, en met name de tienermeiden van ongeveer 13/14 jaar, zijn best vaak bezig met hun lichaam. Is m'n buik niet te dik? Hoe zit het met mijn benen? Eet ik teveel? Ik ken heel erg veel jonge meiden die zichzelf dik vinden zonder daar een fatsoenlijke reden voor te hebben. De media vertelt hun ook nog eens hoe we eruit zouden moeten zien, wat de onzekerheid alleen maar groter maakt.





Die onzekerheid is helemaal nergens voor nodig! Het is volkomen zinloos om je druk te gaan maken over je lichaam als je nog niet eens uitgegroeid bent! In de puberteit gebeuren en verschillende dingen en één van die dingen is het veranderen van je lichaam. Dat betekent niet alleen dat je 'secundaire geslachtskenmerken' krijgt zoals borsten en haar op verschillende plekken, maar ook dat je bredere heupen krijgt, een beetje vet op de buik enzovoort. Je verandert langzamerhand in een vrouw! Waarom zou je je nu zorgen gaan maken over je uiterlijk als je nog volop in die lichamelijke ontwikkeling zit? Wacht eerst eens op het eindresultaat!

Ik wil je echt zeggen dat je prachtig bent! God heeft je gemaakt zoals je bent en daar mag je blij mee zijn! Probeer ervoor te zorgen dat je je niet elke dag volpropt met chips, snoep en cola en dat je af en toe eens sport, dan ben je op het goede spoor! Dank God voor je lichaam. Hij is de maker en jij bent zijn kunstwerk! Stop met het vergelijken van jezelf met andere mensen om je heen. Jij bent jij en niemand kan zo goed jij zijn als jijzelf. Omarm je uiterlijk, leidt een zo gezond mogelijk leven en wacht geduldig op het eindresultaat. Je wordt een prachtige vrouw!

Hooglied 4:7 "Aan jou is alles mooi, niets ontsiert je schoonheid."

~ Rachèl

0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...