De lelijkste vrouw van de wereld

Wat is schoonheid? Wanneer ben je mooi? De media geeft ons duidelijke ideeën over hoe we er uit zouden moet zien. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen, zowel voor jongens als meisjes. Dit algemeen aanvaarde beeld van schoonheid zorgt ervoor dat we met hoge verwachtingen door het leven gaan, verwachtingen die we niet waar kunnen maken... Wie bepaald eigenlijk de maatstaf voor schoonheid? Vind jij jezelf mooi? Lees dit inspirerende verhaal van Lizzie Velasquez, die ook wel de lelijkste vrouw van de wereld werd genoemd:



Lizzie Velasquez wordt geboren met een heel zeldzaam syndroom waardoor ze niet in staat is om aan te komen. Er zijn in de hele wereld maar drie mensen met dit syndroom waarvan niets bekent is. Ook lijdt ze gezichtsverlies aan één oog. Ze heeft haar hele leven veel te maken gehad met pesten. Men vond haar raar omdat ze er anders uitzag. Dat zagen ze als een reden om haar te pesten en haar het leven zuur te maken.

Op een dag verschijnt er een video op YouTube met foto's van haar waarin ze de lelijkste vrouw van de wereld wordt genoemd. De commentaren op de video zijn verschrikkelijk. Commentaren als: 'Doe de wereld een plezier en schiet jezelf neer' en 'Wat is dat voor monster' vliegen haar om de oren en haar wereld stort in.

Toch besluit ze om zich er niets van aan te trekken en alle haat die ze ontvangt als brandstof te gebruiken om door te gaan en een beter persoon te worden. Bovendien vindt zij haar identiteit niet in hoe ze eruit ziet, maar in God. Ze gelooft met heel haar hart dat God haar prachtig gemaakt heeft en haar met een bijzonder doel op deze aarde heeft gezet. Ze besluit om te focussen op de goede dingen in haar leven en alles uit haar leven te halen wat erin zit.

Vandaag de dag is Lizzie (24 jaar) Motivational Speaker, heeft haar studie communicatie afgerond, haar derde boek wordt binnenkort gepubliceerd, én ze heeft een eigen YouTube kanaal.
Moet je nagaan, deze geweldige vrouw heeft het aan gedurfd om terug te gaan naar de plek waar al het internetpesten begon om iedereen een poepie te laten ruiken. Ze heeft haar talenten en haar identiteit in Jezus omarmt en is er met volle moed opuit gegaan!

Ik hoop dat dit verhaal je mag inspireren en ik raad je zeker aan om haar eens te googelen of om een kijkje te nemen op haar YouTube kanaal: http://www.youtube.com/user/lizzitachickita?feature=watch

Wat definieert jou als persoon? Schoonheid? Nee, er is nog veel meer in het leven dan schoonheid en bovendien is niet hetgeen dat de wereld aanbied als schoonheid de maatstaf waaraan je moet voldoen. God heeft jou gemaakt zoals je bent, er is geen reden om onzeker te zijn! Kijk eens even naar Lizzie! Wat is ze prachtig! Laat niemand iets negatiefs over je zeggen, je bent een parel! En praat jezelf geen platte buik of perfecte huid aan, die heb je niet nodig om mooi te zijn.
"Uw schoonheid moet niet gelegen zijn in uiterlijkheden, zoals kunstig gevlochten haar, gouden sieraden of elegante kleding, maar in wat verborgen ligt in uw hart, in een zacht en stil gemoed. Dat is een onvergankelijk sieraad dat God kostbaar acht." 1 Petrus 3:3 

~ Rachèl

2 reacties:

  1. Indrukwekkend. Dank je wel.

  1. Leila K. zei:

    Ik heb haar speech gevolgd. Het is zeker waar wat je zegt. Je straalt iets uit als je tevreden bent.

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...