Hete heren

Hete heren voor bij het studeren... Dat is een Nederlandse Facebook-pagina vol met foto's van knappe en vaak halfnaakte mannen, met maarliefst 97.753 likes! Dit was toch wel een beetje nieuw voor mij. Het zijn toch meestal de jongens die genieten van het vrouwelijk schoon? Deze keer lijken de rollen omgedraaid!



Oké, ook ik moet toegeven dat er hele mooie mannen tussen zitten, maar toch denk ik ook vaak: "Kun je niet ff wat meer kleren aandoen? Heb je niet meer te bieden ofzo!" Maar ja, die gedachte wordt snel gedomineert door gedachten als "...". Is het onschuldig om naar onrealistisch knappe mannen of vrouwen te kijken? Zou je het 'genieten van Gods creaties' kunnen noemen?

Jezus' zegt in de bijbel dat iedereen die naar een man/vrouw kijkt en hem/haar begeert, overspel met hem/haar pleegt! Wow dat is heftig! Begeerte is ook wel een ander woord voor lust, wat volgens het Prisma-woorden boek 'hevig verlangen naar (seksueel)' betekent. Nu, allemaal de handjes omhoog, wie is er wel eens op deze manier vreemdgegaan? Ik... *doet voorzichtig hand omhoog*

Jezus vraagt van ons om rein te blijven in alle opzichten, en wil dat we onszelf bewaren en geen overspel plegen. Het klinkt misschien een beetje zwaar allemaal, Jezus legt de lat hoog, maar volgens Hem staat hevig verlangen naar iemand/fantaseren over iemand op een seksuele manier gelijk aan overspel. We moeten dus heel goed over onze gedachten waken!

Deze wereld is ontzettend gericht op schoonheid en uiterlijk vertoon, maar zeg nou eens eerlijk; doet dat er eigenlijk wel toe? Een mens is meer dan een (mooi) zakje botten, véél meer! We hebben allemaal nog zoveel meer te bieden! Laten we ons niet richten op het vergankelijke maar op het onvergankelijke. Het uiterlijk kan dan nog zo 'lekker' zijn, maar je weet niet wat zich in het hart afspeeld. Het hart, de kern van de mens, daar gaat het om.

"Uw schoonheid moet niet gelegen zijn in uiterlijkheden, zoals kunstig gevlochten haar, gouden sieraden of elegante kleding, 4maar in wat verborgen ligt in uw hart, in een zacht en stil gemoed. Dat is een onvergankelijk sieraad dat God kostbaar acht." 1 Petrus 3:3

~ Rachèl





1 reacties:

  1. Leila K. zei:

    Ja uiterlijk doet er toe. Het is het eerste wat iemand opvalt. Daarna leer je innerlijk pas kennen. Beide is belangrijk

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...