Iedereen is mooi

Het valt mij de laatste tijd op dat iedereen, maar dan ook iedereen mooi is. En dan niet gewoon mooi, maar echt prachtig. Vaak zie je (zeker als meisje) allemaal andere mensen die in vergelijking met jou veel mooier zijn (volgens jou dan). Maar de waarheid is dat iedereen mooi is. Als je in de spiegel kijkt dan zie je direct al je pukkels tevoorschijn komen, en alle andere dingen die je niet mooi vindt aan jezelf. Maar als andere mensen je op straat tegenkomen dan vallen je "oneffenheden" niet eens op!

Elk meisje heeft een uniek gezicht en een uniek figuur, en als je goed kijkt dan is ieder gezicht en ieder figuur mooi. Je hoeft dus niet te verlangen naar die lange benen van je beste vriendin, want stel nou dat jij die lange benen zou hebben, dan zou je jezelf niet meer zijn! Het zou niet meer kloppen. Je bent perfect zoals je bent, en je hoeft niet op andere mensen te lijken.

Wat nou als we van de schoonheid van andere mensen zouden gaan genieten, en God zouden gaan bedanken voor het feit dat hij zulke mooie mensen maakt? Als je nou eens je beste vriendin zou complimenteren op haar lange benen zonder dat je onzeker wordt over je eigen benen? Wees blij met jezelf! Daar wordt het leven een stuk leuker van, en je bént ook gewoon mooi!

En zijn ook genoeg knappe jongens in de wereld. Wat nou als wij God voor deze prachtige creaties zouden gaan bedanken, in plaats van steeds maar verkering met ze willen? Ik denk dat het niet slim is om een relatie met iemand aan te gaan omdat diegene alleen maar mooi is. Wanneer je ouder wordt zal je uiterlijk er steeds meer op achteruit gaan in vergelijking met je jonge jaren, dus waarom zou je dan iemand uitkiezen op alleen basis van hoe iemand eruit ziet?

In de wereld anno nu is schoonheid erg belangrijk. Waarom denk je anders dat er steeds meer mensen naar de plastische chirurg gaan? Iedereen wil mooi blijven, het liefst zo lang mogelijk, maar je wordt nu eenmaal ouder. Dit is een van de redenen waarom ik denk dat je beter aandacht kunt besteden aan je innerlijke schoonheid, die vergaat namelijk niet, die neem je zelfs mee naar de hemel!

Wat ik zou willen zeggen is: weet dat je mooi bent en gelóóf het ook echt. Dank God voor zijn creaties, en richt je op je hart. Zorg dat je hart mooi is, daar zal je voor altijd baat bij hebben!

"Uw schoonheid moet niet gelegen zijn in uiterlijkheden, zoals kunstig gevlochten haar, gouden sieraden of elegante kleding, maar in wat verborgen ligt in uw hart, in een zacht en stil gemoed. Dat is een onvergankelijk sieraad dat God kostbaar acht." 1 Petrus 3:3 

Je bent een schoonheid!

~ Rachèl

2 reacties:

  1. Anoniem zei:

    je bent mijn grote voorbeeld <3

    Xxx je zusje <3

  1. Anoniem zei:

    jij ook!
    iedereen :)

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...