Welkom Koning...!

Ik ben best wel trots op mijn nationaliteit. Het hebben van een koning en een koningin (en prinsesjes natuurlijk) is eigenlijk best wel bijzonder. Het vieren van koninginnedag, of koningsdag, maakt dat wij ons één voelen als nederlanders. Wat heeft Beatrix het ook goed gedaan de afgelopen jaren, wat zal ze nu opgelucht zijn! Ik ben ontzettend benieuwd of er veel zal veranderen de komende jaren. Laten we met z'n allen voor koning Willem Alexander bidden!



1 Timothëus 2:2 "Bid voor alle koningen en gezagsdragers, opdat we rustig en ongestoord kunnen leven, in alle vroomheid en waardigheid"


Naast ons bestaande koninkrijk: "Het Koninkrijk Der Nederlanden", is er een ander koninkrijk op komst. Het koninkrijk van God! En de koning is al bekend, koning Jezus. Als je het over dienen hebt... Als er een iemand een dienende koning is, dan is het wel Jezus. Hij waste de voeten van zijn leerlingen... Hij is vanaf de hoogste rang in de hemel gelijk aan ons geworden en gestorven aan het kruis zodat wij nieuw leven zouden ontvangen! Éeuwig leven zelfs!

Maar als Jezus God is, en God onze Vader, en wij Zijn kinderen, dan zijn wij prinsen en prinsessen! Wauw! Wij zijn ambassadeurs van het koninkrijk van God! En wanneer de tijd ervoor gekomen is, zullen we samen met Jezus regering over de aarde!

Openbaringen 5:10 "U hebt voor onze God uit hen een koninkrijk gevormd en hen tot priesters gemaakt. Zij zullen als koningen heersen op aarde."

Hoe zal het koninkrijk van God eruit zien?

Openbaringen 21: 3-4 "Gods woonplaats is onder de mensen, hij zal bij hen wonen. Zij zullen zijn volken zijn en God zelf zal als hun God bij hen zijn. Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij."

Iets wat zeker is, is dat er geen pijn, verdriet, oorlog etc. meer zal zijn én God zal bij ons wonen. Voor de rest kunnen wij mensen ons niet voorstellen hoe het zal zijn. Het zal er ongetwijfeld prachtig zijn, en iedereen zal blij zijn en God aanbidden, tot in de eeuwigheid! Het zal weer zijn zoals het eerst was, in het begin. In het paradijs.

Als je Jezus aangenomen hebt als je verlosser, dan heb je bij deze eeuwig leven ontvangen! Dat betekent dat jouw leven nooit meer voorbij gaat, en dat leven begint vandaag! Geniet ervan en wees dankbaar voor wat God je geeft op deze aarde, maar wees ervan bewust dat je niets uit deze wereld mee kunt nemen. Je hebt niets meegebracht in deze wereld, en je zult ook niets mee kunnen nemen.

Als prins of prinses hebt je natuurlijk ook verantwoordelijkheid, wij mogen het koninkrijk van God uitdragen naar de mensen om ons heen. Mensen die Jezus nog niet kennen.

Matthëus 28:19 "Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen"

Hoe doe je dat dan? Door te zijn wie je moet zijn, God heeft een plan met jouw leven en Hij zal jou gebruiken om andere mensen te raken als je hem daarvoor de kans geeft! Geeft jouw leven aan Hem en laat God jouw weg bepalen. Die weg zal niet altijd makkelijk zijn maar wel de beste!

Matthëus 7:14 "Nauw is de poort naar het leven, en smal de weg ernaartoe, en slechts weinigen weten die te vinden."

Het aller belangrijkste dat wij moeten doen is elkaar liefhebben. In de bijbel staat dat wij dan herkent zullen worden als volgers van Jezus, en dat is wat we willen, toch?

Johannes 13:34 "Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben. Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn."

Elkaar onvoorwaardelijk liefhebben. Dat is waarschijnlijk het allermoeilijkste wat er is en iets waarin je moet groeien. Breng tijd met God door, dicht bij zijn hart, zodat hij je kan gaan veranderen en je kan gaan leren hoe je lief moeten hebben. Vertrouw op Hem! God weet echt wel wat Hij doet!

1 Korintiërs 13:4-7 "De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, "ze verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid. Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze."

Geweldige prins/prinses van God. Ik wil je de vruchten van de Geest toebidden, zodat je mag groeien in je geloof en in Gods plan voor jouw leven gaat wandelen. Vertrouw op God, en vertel het goede nieuws!

Galaten 5:22 "Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof"

~ Rachèl

 





0 reacties:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...