God eren met je lichaam

Ik zag eens een filmpje op YouTube over een Victoria's Secret model die stopt omdat ze tot het besluit is gekomen dat ze God wil eren met haar lichaam. Ze wil haar lichaam voor haar man bewaren en daarom niet meer zo schaars gekleed op de foto gaan.  Kylie Bisutti is een christelijk topmodel voor wie ik vanaf nu heel erg veel respect heb.


Bijna elk meisje droomt ervan om een model te zijn, om mooie kleding te dragen, fotoshoots te doen en op een catwalk te lopen. Iedereen vindt je mooi en je mag de hele wereld over voor allerlei verschillende opdrachten. Een nadeel is echter wel dat men de meeste aandacht besteedt aan je lichaam en niet aan wie je werkelijk bent...

Waarschijnlijk ken je haar wel, Marilyn Monroe is een van de meest bekende actrices ooit. Net als Kylie werd ze vooral gewaardeerd vanwege haar uiterlijk. Ze had blond haar, volle rode lippen, grote borsten, en een kinderlijke stem. Na een poosje wilde Marilyn van haar imago als sekssymbool af, maar de regisseurs met wie ze werkte wilde dit juist benadrukken en waren niet geïnteresseerd in wie ze werkelijk was.


Om terug te komen op Kylie, ik vind het echt heel erg knap wat ze heeft gedaan, dat ze heeft besloten om weg te gaan bij Victoria's Secret. Echt respect dat ze een succesvolle carrière als model opgeeft, om God te eren en te gehoorzamen. Ze zal hierin een voorbeeld zijn voor vele andere (christelijke) modellen, maar ook voor jonge meiden die graag een model willen worden. Veel van die meiden doen er werkelijk alles aan om dunner te worden, sommigen stoppen zelfs met eten en ontwikkelen een eetstoornissen. Uiteindelijk zijn ze misschien wel slank maar dan, ben je dan gelukkig?

Wij meiden willen erkenning, wij willen mooi gevonden worden, maar moeten we daarom maar doen alsof ons lichaam te koop is? Je zult erkenning krijgen, dat wel, maar om de verkeerde redenen. Jongens die jou aandacht zullen geven, willen je vaak alleen maar gebruiken voor eigen doeleinden. Je loopt er namelijk bij alsof dat de bedoeling is, terwijl dat misschien helemaal niet je bedoeling is...

Als we ons nou eens zouden realiseren dat we niet de erkenning zullen krijgen waarnaar we zoeken door ons gewaagd te kleden om daarmee jongens aan te trekken. De enige soort erkenning die ons voldoening zal geven is Gods erkenning. Ga naar God voor erkenning, niet naar jongens! Probeer je lichaam te bewaren voor die ene jongen met wie je later zult trouwen, ook al is dat soms moeilijk!

"Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont en die u ontvangen hebt van God, en weet u niet dat u niet van uzelf bent? U bent gekocht en betaald, dus bewijs God eer met uw lichaam." 1 Korintiërs 6:19 

Je lichaam is een tempel van de Heilige Geest. Je lichaam is een speciale plek waarin God woont. Dat betekent dat je goed voor je lichaam moet zorgen, in alle opzichten. Wij zijn van God, dus laten wij God eren met ons lichaam, door ons lichaam goed te onderhouden, of door het juist wat meer te verhullen, zoals Kylie.

"Uw schoonheid moet niet gelegen zijn in uiterlijkheden, zoals kunstig gevlochten haar, gouden sieraden of elegante kleding, maar in wat verborgen ligt in uw hart, in een zacht en stil gemoed. Dat is een onvergankelijk sieraad dat God kostbaar acht." 1 Petrus 3:3 

Anders dan de regisseurs van Marilyn Monroe maakt het God wél uit wie je van binnen bent. Het is zelfs een onvergankelijk sieraad, oftewel een sieraad die nooit weg zal roesten of vergaan, in tegenstelling tot je lichaam dat op latere leeftijd af zal takelen... Richt je daarom op je innerlijke schoonheid en laat je identiteit dáár vanaf hangen en niet van hoe je eruitziet. Je bent meer dan een stukje vlees!

~ Rachèl



Link van het eerder genoemde filmpje:

Lees ook eens: Iedereen is mooi!

2 reacties:

  1. Anoniem zei:

    Dank je voor deze goede blog. Je vertelt op een heel goede manier waar het om gaat. Ook een stukje herkenning!

  1. Leila K. zei:

    Je hebt groot gelijk! Kleren die verhullen zijn vaak ook veel aantrekkelijker dan dat je al kan zien wat je krijgt.

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...